dinsdag 25 januari 2011

Concentreertips!

Haai!

Kan jij je tijdens het leren voor een toets ook nooit concentreren? Hier komen de 5 gouden tips!1. Sluit je computer, telefoon, ipod etc af. Dit is alleen maar om je niet af te leiden. Bijvoorbeeld, je krijgt een smsje. Je moét van jezelf weten wie dat smsje gestuurd heeft, en natuurlijk reageer je er ook op. Of je msn staat aan en je hoort dat toontje weer dat iemand tegen je praat. Laat je daarom dus niet afleiden, en schakel alles uit!

2. Ruim je bureau/leerplaats op. Leer jij aan je bureau, of gewoon aan de keukentafel? Ruim dan altijd eerst je leerplek op. Er liggen leuke pennen waarmee je je kunt irriteren, of de armbandjes van je zusje vind je leuk. Ruim het eerst op, voordat je aan de slag gaat!

3. Maak tijd vrij om te leren. Begin bijvoorbeeld niet een dag van tevoren pas voor een proefwerk te leren, wat dan ook nog eens je slechtste vak is. Voor moeilijke vakken moet je gewoon 4 à 5 dagen van tevoren beginnen. Ik weet dat het overdreven is, maar het helpt echt! Je moet gewoon elke dag de stof herhalen.

4. Goed plannen! Als je van jezelf weet, dat je niet goed kunt plannen, vraag dan je ouders om te helpen. Zo voorkom je dat je alles opstapeld tot de laatste dag, en dan nog voor twee toetsen moet leren en ook nog huiswerk moet maken. Plannen is een van de belangrijkste dingen! Dat helpt je gewoon veel beter. Je houd dan zelfs vaak nog tijd over om leuke dingen te doen met je vriendinnen.

5. Zorg dat je je boeken thuis hebt. Ik heb soms nog wel dat ik denk dat ik een boek thuis heb liggen waar ik de volgende dag een so van heb. Maar dan ligt hij dus toch nog op school. Ik probeer dan nog te regelen met een vriendin of ik het mag kopieren, maar vaak fiets ik nog even snel naar school (ik fiets maar 2 minuten). Maar wat nou als je maandag een groot proefwerk hebt van een belangrijk vak, en dezelfde fout maakt op vrijdag? En dan kom je er ook nog eens achter op zondag. Zorg daarom altijd dat je je boeken thuis hebt voor de toets!

Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen helpen met deze tips!

Lots of Love,
Daphne

3 opmerkingen: